Voor wie

Een masterclass speciaal voor SEO/GUO echoscopisten en gynaecologen. Onderwijs van hoog niveau door een expert. Het onderwijs vindt plaats in kleine groepen van maximaal 9 cursisten. Het onderwijs van de ochtend krijgt in de middag een vervolg door hands-on trainingen onder leiding van een GUO echoscopiste in groepjes van 3 cursisten.

Waar

LOCATIE : Kerkenbos 10139, 6546 BJ NIJMEGEN

Aanmelden kan via administratie@verloskundigcentrumnijmgen.nl of door op de programma’s hier rechts te klikken.

Kosten

De kosten voor deze exclusieve masterclass zijn € 375,- p.p. per dag. Je kunt je tot 2 weken voor de cursusdatum aanmelden.

Gelijk inschrijven

9:45uur – 16:15uur.

Als echoscopiste gebruiken we bijna elke dag de color doppler, maar wat zegt de kleur die we zien, hebben we het echoapparaat wel goed ingesteld en wat zegt de doppler meting als we deze doen? Zijn deze wel betrouwbaar en wanneer wordt er actie van ons gevraagd om er iets mee te doen? Allemaal vragen waar we eerst in het theoretische gedeelte antwoord op gaan geven en daarna in de praktijk gaan leren.

9:15uur – 16:15uur.

Dagelijks zien we op de echo het hart kloppen van de foetus, maar wat zien we eigenlijk? Hoe werkt het hart en wat betekent het als het hart niet regelmatig klopt. Wanneer moeten we ingrijpen? Welke consequenties heeft dit voor moeder en de foetus. Deze vragen worden in het theoretische gedeelte uitgebreid besproken, aansluitend gaan we dit in de praktijk bekijken.

9:45uur – 16:15uur.

We meten veel, maar let ook op vorm en aspect. Wanneer is een bot te klein en waar let je dan nog meer op? Het foetale aangezicht spreekt het meest voor de aanstaande ouders. Maar als we een schisis zien, wat dan? Kunnen we beoordelen met welke schisis we te maken hebben? Zijn er tips om een geïsoleerde palatoschisis op te sporen? Wat kun je zien van het aangezicht bij ETSEO? Vragen waren we eerst in het theoretische gedeelte op in gaan om daarna in kleine groepjes te oefenen.

Programma najaar 2021

In verband met COVID-19 wordt er scholing gegeven op 1,5 meter afstand. Tijdens de hands-on training wordt er een mondkapje gedragen. Accreditatie is toegekend door de Beroepsvereniging voor Echoscopisten Nederland (BEN) met 5 punten.