Coöperatie Verloskundigen Nijmegen e.o. (CVN e.o.)

Verloskundigen praktijken in de regio Nijmegen, verenigd in de Coöperatieve Verloskundigen Nijmegen e.o. , werken proactief aan verloskundigeninnovaties voor de geboortezorg.
Zij staan voor kwalitatief goede zorg, doelmatige zorg dichtbij de cliënt, de cliënt centraal, verloskundige zorg waar het kan en specialistische zorg waar het moet en zorg op een veilige en persoonlijke manier.

De Coöperatieve Verloskundigen Nijmegen e.o. hebben verschillende centra waar zorg en diagnostiek wordt aangeboden aan vrouwen.

In het verloskundig centrum worden onderzoeken aangeboden voor zwangere vrouwen die onder controle zijn bij een verloskundige of gynaecoloog. Centrum vrouw biedt zorg rondom anticonceptie en diagnostiek, zoals de gynaecologische echo. Deze onderzoeken worden uitgevoerd na een verwijzing van de verloskundige, huisarts of gynaecoloog.

Het cursuscentrum geeft preventieve zorg aan (aanstaande) ouders in de vorm van cursus, voorlichting en workshops. Een goede voorbereiding op zwangerschap, bevalling, borstvoeding en het ouderschap geeft rust en een zelfvertrouwen.

Echo Binnenpret geeft ouders de mogelijkheid om op eigen verzoek nogmaals in een ontspannen sfeer te genieten van het kindje. Het accent ligt op het maken van mooie, herkenbare en kwalitatieve echobeelden door onze ervaren echoscopisten.

De meeste onderzoeken vinden plaats in de praktijk van de verloskundige. Maar voor sommige diagnostiek zal jouw verloskundige, huisarts of gynaecoloog je doorverwijzen naar het VCN.

Tevens bieden de Coöperatieve Verloskundigen Nijmegen e.o. scholing aan verloskundigen en studenten in opleiding.

  • De CVN e.o. hebben een samenwerking met verschillende organisaties binnen de geboortezorg in Nijmegen (Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Kraamzorg Zuid-Gelderland, Kraamvogel, Kraamzorgburo PVG en GGD Gelderlandzuid). Deze verschillende organisaties werken samen om te zorgen dat de zwangerschap en bevalling op een veilige en gezonde manier verlopen. Ook de zorg voor jouw baby is in goede handen bij alle organisaties van het verloskundig samenwerkingsverband VSV SAMEN regio Nijmegen.

De CVN e.o. wordt aangestuurd door de leden vertegenwoordigd in een algemeen bestuur en dagelijks bestuur. Als directeur is Carola Groenen aangesteld om de CVN e.o. te vertegenwoordigen.

Screening in de eerste lijn door de eerste lijn.

Siegrid Hoekstra

Echoscopiste CVN

“Als verloskundige ben ik vanaf het begin met plezier betrokken bij CVN e.o.. Door onze krachten en kennis te bundelen, kunnen wij de vrouwen uit Nijmegen en omgeving op een fijne manier begeleiden.”

  • 024-2200122

  • info@verloskundigcentrumnijmegen.nl

Mieke van Haren
Bestuur CVN

Liza Bouwman 
Bestuur CVN

Mariska Jansen
Bestuur CVN

Carola Groenen
Directeur CVN

Janneke Croonen
Directeur VCN/CVN