Medische echo’s

Voor de medische echo’s maakt de verloskundige of gynaecoloog voor jou een afspraak. Zij sturen bij een aanvraag jouw gegevens door naar het VCN.

Gynaecologische echo

Voor een gynaecologische echo zal de huisarts, verloskundige of gynaecoloog de aanvraag doorsturen naar het VCN. Het kan ook zijn dat je een verwijsformulier ontvangt. In beide situaties mag je zelf telefonisch -024-2200122- contact opnemen met het VCN om een afspraak in te plannen.

Plaatsen of verwijderen van een spiraal

Voor het verwijderen en/of plaatsen van het spiraal kun je online een afspraak aanvragen. Indien je de wens hebt voor een echo om te controleren of het spiraaltje nog goed zit, dan kun je deze afspraak ook online aanvragen.

Na het aanvragen van de afspraak ontvang je een afspraakbevestiging via de mail. Deze bevestiging ontvang je binnen 7 dagen. Controleer hierbij ook de Spambox.

Belangrijk om te weten:
Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van het onderzoek wat u krijgt. Lees voor een bezoek aan het VCN de informatie van het onderzoek op onze website en de evt. gekregen folder(s) van uw verwijzer.
Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. Te laat afzeggen betekent dat de kosten van het onderzoek bij u in rekening worden gebracht.

Dit neem je mee naar het centrum:
– Geldig ID-bewijs
– Zorgverzekeringspas/gegevens
– Gekregen verwijsbrief (eventueel)

ALGEMENE INFORMATIE

 • 024-2200122
  voor afspraken op werkdagen tussen 08:30 – 12:00 uur en 13:00 – 17:00

 • Verloskundig Centrum Nijmegen
  locatie: Nijmegen centraal
  Kerkenbos 10139
  6546 BJ  NIJMEGEN

 • Verloskundig Centrum Nijmegen
  locatie: De Boog
  Dick Boerrichterplein 2
  6663 KV Nijmegen