INFORMATIE BIJ EEN BEZOEK AAN VCN

Neem je verwijzing voor het onderzoek mee als je deze hebt ontvangen van de verloskundige of arts.

Trek makkelijke kleding aan.

Gevulde blaas
Bij een aantal echo-onderzoeken is een iets gevulde blaas wenselijk. Houd hier dus rekening mee. Plas ongeveer 1 uur voor het onderzoek goed uit en drink daarna twee tot drie glazen water.

Latexallergie
Heb je een latexallergie, meld dit dan meteen voor aanvang van de echo.

Medisch onderzoek
Omdat de echo een medisch onderzoek is verzoeken wij je vriendelijk de telefoon op “stil” te zetten tijdens het onderzoek. Ook vragen wij vriendelijk niet te filmen en/of fotograferen. Je mag niet meer dan 2 begeleiders mee nemen naar het onderzoek.

Folder
Over de combinatietest en het SEO zijn folders beschikbaar. Je hebt deze als het goed is van je verloskundige ontvangen. Zo niet, vraag hier dan om. Om er zeker van te zijn dat je goed op de hoogte bent van de onderzoeken verzoeken wij deze folder voor het bezoek aan het VCN goed door te lezen.

Foto’s
Je krijgt bij het SEO onderzoek jouw foto’s mee op een USB-stick. Bij de andere onderzoeken ontvang je geprinte foto’s. Indien je deze wilt bewaren LAMINEER of KOPIEER deze foto dan NIET! Dit zal de foto’s vernietigen.

Financieel
In sommige gevallen moet je het onderzoek ter plekke afrekenen. Dat kan uitsluitend per pin. Voor details verwijzen wij je naar de prijslijst. Bij betaling met creditcard wordt er een toeslag berekend.

Kinderen in de echokamer?
Het echo onderzoek vindt plaats in een donkere kamer. Onze ervaring leert dat kinderen dit eng kunnen vinden en weinig herkennen van hun broertje of zusje. De aandacht zal uitgaan naar het kind in plaats van naar de echobeelden en naar de uitleg luisteren. Tevens bestaat er een mogelijkheid dat er een afwijkend beeld gevonden kan worden. Jij en jouw partner krijgen dit dan tijdens het onderzoek te horen. Dit roept vaak veel vragen, maar ook emoties op. Daarom adviseren wij om geen kinderen mee te nemen naar het onderzoek.

Navelpiercings
Omdat een navelpiercing de apparatuur kunnen beschadigen verzoeken wij je deze thuis alvast uit te doen.

Stagiaires
Het is mogelijk dat je een stagiaire treft die meekijkt met het onderzoek of het onderzoek onder begeleiding van de echoscopist uitvoert. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan kun je dit natuurlijk altijd aangeven bij de assistente of de echoscopiste. Voel je daarover niet bezwaard.

Ilse van Loon

Assistente

“Mocht je toch nog vragen hebben, dan sta ik je uiteraard graag te woord.”

Bellen
Een afspraak maken kan via Verloskundig Centrum Nijmegen op telefoonnummer 024-2200122
(op werkdagen tussen 08:30 – 12:00 uur en 13:00 – 17:00).

Terug naar informatie overzicht