Verloskundig Centrum Nijmegen

Sinds 2006 vormen 13 verloskundigenpraktijken samen met SHO het Verloskundig Centrum Nijmegen. De praktijken zijn verenigd in de Coöperatie Verloskundigen Nijmegen (CVN). Hierbij voert CVN de regie over de inhoudelijke zorg en SHO is verantwoordelijk voor de logistiek en facilitering van apparatuur, huisvesting, ICT en verzorgt het afsprakenbureau voor VCN de afspraken.

Groepsfoto leden CVNDSC 7734  


CVN logo

In het Verloskundig Centrum Nijmegen en omstreken worden onderzoeken aangeboden voor zwangere vrouwen die onder controle zijn bij een verloskundige. Meestal betekent dit dat de zwangerschap gezond verloopt en dat u geen medische indicatie heeft. Als u wel een medische indicatie heeft zal uw verloskundige u meestal doorverwijzen naar de gynaecoloog in een ziekenhuis.

Het meeste onderzoek vindt plaats in de praktijk van uw verloskundige. Maar voor sommige behandelingen zoals bloedonderzoek, aanvullende echoscopieën en uitwendige versies zal uw verloskundige u verwijzen naar het Verloskundig Centrum Nijmegen en omstreken. Het uitgangspunt hierbij is: in de eigen praktijk wat kan, in het VCN wat daar beter kan.